zaterdag 29 maart 2014

Marriott Courtyard Brussel

MARRIOTT COURTYARD 

Brussel, 7 maart 2014



Met standaardprijzen van € 260,00 per nacht kom ik niet snel in een hotel als Marriott Courtyard. Maar als KRAS een weekendje Brussel aanbiedt in dit hotel voor € 98,00 p/p voor drie nachten inclusief ontbijt, dan wordt alles anders! We stappen binnen in een schitterende lobby, die de normale hoge hotelprijs in één keer legitimeert. We komen regelmatig in Duitsland in kleine hotels die gemakkelijk in deze lobby zouden passen. Het baliepersoneel is aan deze ambiance aangepast. Hier geen topjes, kauwgum, en anderszins ongeïnteresseerde personen, maar jonge, goed verzorgde en keurig sprekende en handelende medewerkers. Kunst aan de muren, een fraai tapijt op de grond, mooie kleurcombinaties. We worden welkom geheten in het Engels, al zijn we hier in Frans Brussel, maar 'who cares'. Het inchecken wordt efficiënt afgehandeld, alles ligt voor ons klaar. Gewapend met onze elektronische sleutel voor lift en kamer gaan wij naar de 5e verdieping. 



Kamer 506 is ruim, mooi, schoon, verzorgd, compleet, en heeft een luxe badkamer. Een enorm bed staat midden in de kamer, en een fraai bureautje nodigt uit om er achter te gaan zitten en van het mooie uitzicht over de stad te genieten. We kijken er niet van op dat in dit Brussel van EU en NATO met zijn vele ambtenaren de kamers voorzien zijn van strijkplank en strijkbout! We denken ze deze dagen niet echt nodig te hebben. De kingsize tv hebben we ook niet nodig, maar het is altijd leuk om langs alle (en vele) zenders te zappen. Tenslotte zien we niet elke dag het Russische Engelsondertitelde journaal verklaren dat het innemen van de Krim eigenlijk logisch was. Nee, onbegrijpelijk wat het Westen daar weer van maakte.....



Het ontbijt in Marriott is een feest! De beelden spreken voor zich. 'Geheel in stijl' is de beste omschrijving: de ruimte, de bediening, de kwaliteit van het buffet. Ik wil weer terug!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten